Horizontal separator image
619
Vertical separator image
621

Sony Pictures iroda, Eiffel tér

A Sony Pictures irodája Budapesten az Eiffel téren, egy hatalmas irodaházban található. 2016 végén kaptuk tőlük a megkeresést, hogy több, összesen 120 négyzetméternyi irodai helyiséget tervezzünk át úgy, hogy azok színt vigyenek az ott dolgozók és vendégek mindennapjaiba, és bemutassák a Sony Pictures legnépszerűbb tartalmait, így a márkát magát is.


A feladataink az előtér és recepció, egy közösségi szoba (a 'dühöngő'/Playstation szoba), illetve tárgyalók áttervezése volt. A cég munkatársainak volt konkrét elképzelésük, így mindegyik helyiségre vonatkozóan kaptunk információt arról, hogy hogyan szeretnék megmutatni a már jól ismert brand elemeket a különböző terekben. 


A recepció és az ahhoz kapcsolódó előtér az első, amit a vendégek az irodába lépve meglátnak, így itt az elsődleges cél a főprofil megjelenítése volt, hogy a megérkezés és a várakozás mindenki számára moziélményszerű legyen. A közösségi szoba kikapcsolódást szolgálja, és hogy ha szükséges, belsős meetingeket is tudnak tartani benne a kollégák, így ennek megfelelően a szobát is sokkal lazábbra alakíthattuk ki.
A három tárgyalóba volt előre meghatározott tematikánk, így könnyebb volt a terveket összeállítani.

Az egész irodában megjelennek a zászlóshajó motívumok (pl. a filmnézés élménye, James Bond, a Marvel-univerzum szuperhősei), így a terveinken igyekeztünk a lehető legtöbb izgalmas elemet visszahozni anélkül, hogy túlzsúfoltuk volna a tereket.

A recepció és az előtér


A cél nagyon egyszerű volt: bárki, aki az emeleten kilép a liftből, tudja, hogy hol is van a Sony irodája. A kék szín több helyen is megjelenik a terveken, így a recepció kiemelésére is ezt a színt használtuk. A középpontban maga a recepciós pult áll, így elkerülhetetlenül ide lyukad ki a látogató. A terveken a pult tükörborítást kapott, teljesen egyedi üvegmunkával, néhol savmart háromszögekkel. A pult aljától induló padlószőnyeg végtelennek ható visszatükröződévésel igyekeztünk kiemelni a Sony márka kreativitását és játékosságát.
Az előtérbe piros bársonnyal újrakárpitozott klasszikus fa moziszékeket terveztünk, pár babakék Panton szék kíséretében. A geometrikus festés itt a székek mögötti nagy beépített szekrényen jelenik meg, és a különböző dekorációs elemek használatával együtt az a célja, hogy optikailag nyújtsa a teret. Az érkezőknek kihelyezett nagy TV két oldalán mozikra emlékeztető függönyök lógnak, ezzel is erősítve a Sony profilját.


Tárgyalók

A tárgyalókat teljesen újraértelmeztük, és a Sony munkatársai által elmondottak szerint alakítottunk ki három, teljesen eltérő típusú egyeztetéshez használható szobatervet. 

Heroes

A klasszikus moziteremre emlékeztető szoba komolyságot és eleganciát sugall, mégis megjelenik benne a játékosság. A helyiség legnagyobb falszakaszát egyszerű geometrikus rajzzal tettük játékosabbá. Az egyik falra (a szuperhősökre utalva) egy egyedi tapétát tettünk, amin egy klasszikus festmény modern átdolgozása szerepel. A freskó hatású fallal szembe kerültek piros bársonyfüggönyök is, hogy még jobban becsempésszék a klasszikus mozihangulatot a szobába. Pláne, hogy a vetítővásznat, amin a prezentációk zajlanak, a függönyök mögé bújtattuk el, így 100%-os a moziélmény. 
Igyekeztünk mindent megtartani az eredeti térből, így nem nyúltunk a padlószőnyeghez és az tárgyalóasztalhoz/székekhez sem. Nagyobb növénytárolókat is terveztünk ide, amelyek otthonosságot visznek a helyiségbe, és izgalmas kontrasztban állnak a kívülről karcos és modern épülettel. A tervekbe bekerült egy ”dicsőségpolc” is, amin a különböző díjakat ki lehet állítani. Ezenkívül a szoba egyik részén kialakítottunk egy emlékszobát Eddie Nelson, a cégcsoport 2012-ben elhunyt alelnökének az emlékére.


Happy Room

Ez lett az új neve annak a tárgyalónak, amit lazább, belsős tárgyalásokon használna a Sony budapesti csapata. A hangsúly a színekre került, ezeknek a használatát kissé elvontabb formában szintén a szuperhősök inspirálták. A hangulat futurisztikus lett, kevésbé elegáns, így sokkal jobban illik a kötetlenebb megbeszélésekhez. Azért, hogy maximálisan kihasználjuk a teret, a legtöbb helyre üvegtáblákat terveztünk, amelyek jól használható felületet biztosítanak brainstorminghoz, tervezéshez.
 
James Bond/VIP 

A legkisebb tárgyalót a terveken elszakítottuk a valóságtól. Kivettük a tárgyalóasztalt és a székeket, helyettük nappalit vagy dolgozószobát megidéző hangulatot varázsoltunk pár kanapéval és fotellel. A háttérben a fekete függöny megadja az alaphangulatot az elegáns, komoly tárgyalásokhoz, amire csak ráerősítenek a régi James Bond filmekből vett képek a falakon.


Ahhoz, hogy a három teljesen különböző szoba mégis egységesnek tűnjön, mindhárom tárgyalóban megjelennek a növények, a kék szín használata és a geometrikus festések. Minden tárgyaló egyik teljes falszakasza üvegből van, így a szobák a folyosón közlekedők számára is látványosságot nyújtanak a nap minden szakaszában. 
 
PacMan

A közösségi szobát úgy terveztük meg, hogy alkalmas legyen belső meetingekre és a kikapcsolódásra is. Így került a helyiségbe műfűvel és klasszikus tyúkláb mintás textillel bevont dobogó, ahova akár le is heveredhetnek a pihenni vágyó dolgozók. Mivel a szoba nagyon kicsi, így sötét falakkal és tükrökkel játszottunk, hogy optikailag megnagyítsuk. A hangsúly a kényelemre esett, és hogy az itt töltött idő ne legyen fullasztó. Az oldalfalra helyezett tükrök visszautalnak a recepció központi elemére, a pultra, a színek és struktúrák pedig játékosságot visznek a térbe.

Main color
#0E6BAB
Heading text color
#0E6BAB
Background color
light